Les GSeries 2023 comencen amb reptes renovats que asseguren un gran espectacle

Les GSeries 2023 comencen amb reptes renovats que asseguren un gran espectacle

La categoria reina del campionat serà 100% elèctrica mentre que la de 2 rodes motrius (2RM) estarà reservada als R/Clio Rally5.

En l’escenari habitual, les instal·lacions del Circuit Andorra – Pas de la Casa, les GSeries 2023 centraran l’atenció dels aficionats durant les primeres setmanes del 2023. El Campionat d’Andorra de pilotatge sobre gel, tant de cotxes com de motos, donarà l’opció de viure sensacions úniques durant la temporada, tant per als pilots com per als que decideixin desplaçar-se a les instal·lacions del Port d’Envalira, per a viure en directe les evolucions dels grans protagonistes del certamen.

El calendari de les GSeries 2023 té programats quatre meetings, que es disputaran en dissabte en horari de tard/nit. En concret, les dates previstes són; El 14 de gener la G1 la inicial i les tres següents de manera consecutiva, els dies 28 de gener (G2), 4 i 11 de febrer (G3 i G4).

Així doncs, dissabte que ve (dia 14) els pilots de les quatre categories que competiran en les GSeries 2023. GSeries E, Side by Side (SBS), Clio ICE Trophy y ICE Gladiators, lluitaran per acumular els primers punts en el seu haver, en la classificació provisional del certamen.

Diferents traçats en cadascun dels 4 meetings a disputar.
Els organitzadors han previst la disputa del primer meeting en el traçat que podríem catalogar habitual del circuit del Port d’Envalira. Una vegada el semàfor es posi verd els participants acceleraran fins a la parabòlica que s’haurà de completar íntegrament.
A continuació i després de passar per la zona més tècnica del traçat, hauran de superar la primera corba de dretes (vorejant la instal·lació de la zona VIP) per a llançar-se cap a última corba d’esquerres que donarà pas a la meta.

Seguint la mateixa inèrcia d’altres temporades, els organitzadors tenen al cap anar variant en cadascuna de les cites de les GSeries, el traçat on es disputaran les respectives mànegues.

Canvi radical en Programa Horari.
Amb l’objectiu de reduir el temps en les instal·lacions del Circuit Andorra – Pas de la Casa, en què els participants no tinguin una activitat definida, els organitzadors han dividit, cadascun dels parcials de les GSeries 2023, en dos blocs.

En el qual primer competiran els vehicles de les categories Clio ICE Trophy i ICE Gladiators. Disputaran totes les seves mànegues, fins i tot se celebraran els respectius podis, amb el que els equips d’aquestes categories, en cas que ho estimen oportú, podran tornar als seus llocs d’origen.

A continuació, es durà a terme el condicionament de la pista, la parada necessària per als quals els controls de pista recuperin forces i per dur a terme les verificacions de les categories que competiran a continuació, SBS i GSeries E. Seguidament sortiran els vehicles a la pista per a disputar les mànegues pertinents, tant lliures com qualificatives, i les finals.
Amb el lliurament de trofeus als guanyadors d’aquestes dues categories es donarà per acabat cadascun dels parcials del certamen andorrà 2023.

GSERIES E. Primera categoria 100% elèctrica en el certamen andorrà.
La categoria reina de les GSeries 2023 passarà a ser també la més silenciosa. En la mateixa competiran vehicles 100% elèctrics dissenyats i fabricats per QEV Technology.

Entre els inscrits, cal destacar la presència dels dos únics campions FIA RX2e Rallycross Championship. Els pilots belgues Guillaume de Ridder (2021) i Viktor Vranckx (2022), seran, sens dubte, els grans protagonistes de la categoria 100% elèctrica de les GSeries 2023.

Clio ICE Trophy. GSeries i Alpine Racing organitzaran la categoria reservada als Renault Clio Ral·li 5.
En aquesta edició de les GSeries la categoria de 2 Rodes Motrius passarà a ser una competició monomarca reservada als Cilo Rally 5. Després de l’interès demostrat per un bon nombre de pilots de diferents nacionalitats per a fer un test en el traçat andorrà, es pot intuir que serà una categoria amb una graella de participants molt internacional.

El gran impulsor del trofeu, Josep M. Ferrer (Rallye Coordinator en Alpine Racing), ens comentava: “Tenim una gran demanda de pilots francesos, sobretot, per a disputar les GSeries. Inicialment, semblava que amb el topall de 20 pilots ens costaria completar les graelles, però la realitat està sent molt diferent.”

Side by Side (SBS). Un any més, emoció i espectacle assegurats en les mànegues dels SBS.
Entre els buggys, amb la inscripció tancada (25 pilots) des de fa setmanes, es preveu que sigui la categoria en la qual diversos pilots lluitin pel títol de campió fins a l’últim instant.

Els pilots que van completar el podi dels SBS, de l’anterior edició de les GSeries, (José Roger, Joel Font i Joan Gil), estan inscrits en aquesta G1. Sembla evident que la possible revenja està servida.

ICE Gladiators (Motos): Els motards, un any més, presents en el Circuit Andorra – Pas de la Casa.
Amb els últims campions en la llista d’inscrits (Maxime Emery i Cristian España), els motards serà la primera categoria a competir en les GSeries 2023.
En aquesta G1, la categoria coorganitzada amb la Federació Motociclista d’Andorra (FMA) comptarà amb de 20 pilots a la línia de sortida, seran els que es repartiran els primers punts del campionat.

Cal esmentar, que els pilots de la categoria ICE Gladiators inicien la seva participació amb les mànegues lliures i qualificatives, per a finalitzar amb la disputa de dues finals que puntuen per separat en la provisional del campionat.


Després de mesos de preparació, Àlex Bercianos no pot dissimular la seva satisfacció per la posada en marxa d’una nova edició de les GSeries: “Em fa molta il·lusió tenir, per primera vegada en les GSeries, una categoria 100% elèctrica. Això només està a l’abast de campionats del nivell de la Fórmula E, de l’Extrem E o del mundial de turismes. El campionat està en ple creixement, no sols en quantitat, sinó també en qualitat, amb pilots cada vegada més internacionals i de més nivell competitiu.”

El meeting inicial de les GSeries 2023, començarà a les 16.00 hores del dissabte (dia 14), amb la disputa de la G1 de les categories ICE Gladiators i Clio ICE Trophy. A partir de les 20.00 hores del mateix dissabte, el protagonisme serà per a les mecàniques dels SBS i GSERIES E.