Les GSeries 2023 s’inicien amb una excel·lent inscripció i molta igualtat en el Circuit Andorra

Les GSeries 2023 s’inicien amb una excel·lent inscripció i molta igualtat en el Circuit Andorra

Gran expectació entre els presents en el Per d’Envalira per veure els vehicles 100% elèctrics de la categoria GSeries E.

Guillaume de Ridder (GSeries E), José Roger (Side by Side), David Bouhet (Clio ICE Trophy), a més de Xavier España (ICE Gladiators- Carrera1), i Marc Font (ICE Gladiators-Carrera 2), van ser els vencedors de la G1, primer meeting de les GSeries 2023.
Malgrat els inconvenients que està donant la climatologia als responsables de la pista del Circuit Andorra – Pas de la Casa, el primer meeting de la temporada es va poder disputar amb normalitat, amb un ambient que es va refredar, per als aficionats, amb l’arribada de la nit, mentre que en la pista succeïa tot el contrari. L’arribada de les mànegues decisives, sobretot dels SBS, van posar molta emoció i en alguns instants, situacions compromeses.

El desdoblament del Programa Horari una novetat amb un excel·lent acolliment.
Cada temporada, els organitzadors de les GSeries, en el seu afany de fer més atractiu el seu campionat, proposen novetats tant en la part competitiva com en l’àmbit logístic. En les GSeries 2023, en aquest últim apartat, una de les propostes ha estat dividir en dos blocs el programa horari, L’objectiu? No és un altre que els participants mantinguin l’activitat en les instal·lacions del Port d’Envalira. Una vegada completada la seva participació, els equips, que ho desitgin, poden tornar als seus llocs d’origen sense esperar a la finalització del meeting.

El nou programa horari ha estat molt ben acollit, el comentari generalitzat era: “No hi ha dubte que passar hores “mortes” en el circuit, sobretot si les temperatures són les habituals, no és massa agradable. Sens dubte, serà una opció a tenir en compte”.

En el canvi de categories, hi ha previstes 2 hores de parada, en la qual es realitzarà un condicionament de la pista, els controls podran tenir un merescut repòs a més de fer les últimes verificacions als vehicles que vagin a competir a continuació. Respecte a les 2 hores de parada va haver-hi algun control que, amb una certa dosi de bon humor, ens va comentar: “Després d’una parada de 2 hores, potser es farà dur tornar a la pista. “És una possibilitat.

Aquest dissabte (dia 14) la presentació del Renault Clio Rally3, va posar en marxa l’activitat en la pista.
Alpine Racing, amb Josep M. Ferrer al capdavant, van aprofitar la disputa del primer parcial de les GSeries 2023 per a presentar en societat el Clio Rally3. Abans d’iniciar-se la G1, el nou vehicle de Renault va donar diverses voltes.
Clio Rally3 va tornar a sortir a la pista, en acabar el primer bloc de l’esmentada G1. És a dir, una vegada les mecàniques de l’ICE Gladiators i del Clio ICE Trophy van haver acabat la seva participació.

Els representants de la premsa internacional presents en les instal·lacions del Port d’Envalira, han tingut l’ocasió de situar-se al volant del nou Clio, durant el matí del diumenge (dia 15).

GSeries E. Guillaume de Ridder imposa la seva experiència en el debut de les GSeries E. Raul Ferré en el podi.
La presència dels campions del FIA RX2e Rallycross Championship, a més de la inscripció del pilot de l’Automòbil Club d’Andorra, en la qual primer prova de la nova categoria de les GSeries 2023, va generar molta expectació per veure un vehicle 100% elèctric en el traçat andorrà.

El campió 2021 del trofeu FIA esmentat, Guillaume de Ridder, es va imposar tant en la mànega qualificativa com en la final. El pilot belga va tenir com a rival directe al pilot de Hiper Pas, Raul Ferré, que va aprofitar a la perfecció el seu coneixement de la pista per a aconseguir una merescuda segona posició.

En la final, sens dubte la mànega més compromesa, les posicions van quedar definides en les primeres voltes, Ferré vintent sorprendre en la sortida a de Ridder, però com que no ho va assolir, es va mantenir en la segona plaça controlant sense massa problemes a Viktor Vranckx, el campió 2022 del RX2e.

Classificació GSeries  E.

Clio ICE Trophy (2RM) – Categoria molt oberta.
En les finals de la Clio ICE Trophy va tornar a quedar clar que hi ha alguns pilots, sobretot francesos, que té dificultats a arrencar sobre gel i en lleugera pujada, quan el semàfor des posa verd. Així doncs, es poden veure situacions poc habituals com que un pilot des de la part posterior de la graella de sortida va fent eslàlom per mitjà de la graella fins a situar-se en posicions capdavanteres.

Aquesta situació va provocar que els més ràpids de la qualificativa no estiguessin entre els millors en la seva final respectiva i la provisional després de disputada la G1 quedés molt ajustada. El sisè classificat (Alex Español) es troba a 13 punts de Bouhet.

El que no va acabar molt satisfet de la seva participació en aquesta G1 va ser Alex Español, l’únic pilot andorrà de la categoria. Així ens ho comentava: “Em vaig quedar sense frens en la qualificativa i el meu temps no va ser bo. Malgrat tot en la primera classificació final vaig aconseguir la segona posició, però la tarda no anava a acabar bé, una penalització em va retardar fins a la sisena plaça. Sens dubte, millor passar pàgina i començar a pensar en la G2”.

Classificació GSeries 2023 – Clio ICE Trophy.

Side by Side. El campió 2022, José Roger, continua marcant el ritme.
José Roger va començar la defensa del títol del 2022, aconseguint sumar tots els punts possibles en la primera cita de la present edició de les GSeries. Roger va tenir com a rivals directes a pilots francesos que disputaven la seva primera prova en el traçat del Port d’Envalira.

En aquesta primera cita de la temporada, els que han estat més a prop de Roger van ser Bonnefis i Parolin, que comparteixen vehicle, i que es van mostrar molt incisius en la seva primera participació en el Circuit Andorra.

Roger que va obtenir el millor crono en les qualificatives, va ser molt superior als seus rivals en la final. Va conservar la primera plaça en la sortida i després d’unes primeres voltes compromeses, es va escapar de manera definitiva passant en primera posició la línia d’arribada.

Classificació GSeries 2023 – Side By Side.

ICE Gladiators. Xavi España i Marc Font, aquesta vegada, van superar als més veterans.
Màxima igualtat en la categoria de les dues rodes. Xavi España i Marc Font es van repartir les dues primeres places en les dues carreres disputades, en conseqüència, van acabar la G1 empatats a 47 punts al capdavant de la provisional.

També va estar sempre entre els millors, Cristian España. En els entrenaments oficials es va situar segon a només 24 centèsimes de Font. En les carreres també va estar en tot moment lluitant per estar en el podi. En la primera ho va aconseguir, però en la segona una caiguda li va endarrerir alguna posició.

Classificació GSeries 2023 – ICE Gladiators.

Un altre debut que es va produir en aquest inici de les GSeries 2023 va ser el de Joel Capdevila, en aquest cas, com a director de carrera. Joel, actual Responsable d’Operacions del Circuit Andorra – Pas de la Casa, ens feia aquest comentari: “Estic molt satisfet amb l’experiència viscuda en aquesta prova. Sens dubte cal estar pendent de moltes coses, m’ha agradat molt i tinc confiança plena a millorar cada vegada que tingui l’oportunitat de poder desenvolupar aquestes funcions”.

Doncs, amb tota seguretat, dins de quinze dies tindrà l’ocasió de tornar a ser director de Carrera, serà en la G2 de les GSeries 2023, que es disputarà el dissabte 28 de gener en l’escenari habitual, el Circuit Andorra – Pas de la Casa.